Tor Wschodzący Białystok

Bialystoko finale po dviejų OMT laimėjo O. Juodis (Oskaro komentaras)

Semi-PRO lygos drifteriai pirmą kartą šiemet važiuos į užsienyje vykstantį Lietuvos etapą. Tor Wschodzący Białystok trasoje, Bialystoke, Lenkijoje, vyks priešpaskutinės šios lygos sezono varžybos.

Viską pasiruošinėjame dar ir šiandien, nes mašinai reikėjo duoti nemažai meilės po Kuršėnuose vykusio Petraičio bloko pasimatymo!

Žydrūnas Vilčinskas

Nuotaikos dėl šio etapo dvejopos, nes laukia nauja trasa, nesame ten važiavę, nežinome kaip teisingai sureguliuoti mašinas. Galimai teks aukoti rytines treniruotes ir skubėti pasikeisti reduktorių ar suvedimą ant trasos, kad nebūtų kaip Kuršėnuose, kur nepataikiau su perdavimu ir kovojau su mašina. Bendrai vertinant su komanda esame nusiteikę kovingai, džiaugiamės, kad atsirado du etapai ir vilčių pasirinkti papildomų taškų metinėje įskaitoje.

Smagu, kad etapas vyksta naujoje vietoje, o žiūrovai pateks į renginį nemokamai. Tai kol kas įžvelgiam tik pliusus, pamatysit varžybas nemokamai, Lenkijoje užsipilsit pigesnio kuro ir dar nusipirkti maisto Biedrionkoje spėsit grįždami 😂🤙

Tad raginam nedvejoti ir atvykti palaikyti mūsų, o jei noresit pasisveikinti tai mus kaip visada rasite po bičiulių Valvoline palapine 🙌

Ignas Klimavičius
Ignas kviečia į Biedrionką!

Esu visada nusiteikus pozityviai! Automobilis paruoštas, šioje trasoje esu buvusi, praeitas kartas buvo su V8, dabar bus V8 turbo! Dažniausiai aš bijau trasų, bet šį kartą baimės nėra. Smagu, kad varžybose bus vietinė sportininkė Kamila, ji yra labai maladiec, palaikom gerus ryšius, pabandraujam, tai bus smagu vėl su ja susitikti 😉

Išjudu šiandien vakare, Sandra atvažiuos ryt ryte, mūsų komandoje dar bus Aurimas Janeika.

O jei trumpai drūtai, tai šypsena iki ausų, spyris į subinę, STIPRIAI ir, publika, gazuojam!

Deimantė Radzevičiūtė
Devil-cars.pl nuotr.

Nuotaikos neblogos, važiuojam pažiūrėti kažko naujo, nes dar neteko būti šioje trasoje. Pasiėmiau labai daug įvairių padangų, kad išsibandyti kaip mašina elgsis su R15, R16 ir R17. Pasiėmiau ir papildomą reduktorių.

Reikia pasiruošti blogiausiam ir tikėtis geriausio! Taip pat gal gausis apylinkes aplankyti, kokį zoologijos sodą 😀

Augustinas Jankevičius
LASF nuotr.

Mašina paruošta, laukia paskutiniai patepimai įprastam pasirengimo procese ir penktadienį vakare kartu su EraCustoms išvykstame. Bus įdomu išmėginti dar vieną naują trasą. Klaipėdoje buvo beprotiškai malonu važiuoti, atrodo įsimylėjau tai iš naujo 😍 Laikykite kumščius!

Indrė Senkutė

Kvalifikacijos rezultatai

VietaStarto numerisDrifterisRezultatas
123Žydrūnas Vilčinskas94
214Aivaras Maciulevičius94
313Oskaras Juodis89
432Tomas Malkauskas86
515Edvinas Litvinskas86
634Vytautas Čaplikas86
724Eimantas Kindurys86
87Rimvydas Narauskas85
929Andrius Lapinskas83
1021Linas Čerauskas82
1117Ignas Kringelis82
1230Robertas Šalkauskas82
1316Mindaugas Sadauskas81
1412Julius Mockevičius80
152Julius Damašas78
1610Augustinas Jankevičius78
1725Laurynas Jurčiukonis78
1820Sandra Janušauskaitė77
1927Tadas Gvozdas77
209Aurimas Janeika77
2128Ignas Klimavičius76
225Deimantė Radzevičiūtė76
2333Andrius Stepulevičius76
2411Benediktas Januška75
2526Vilius Laukys74
264Andrius Poška74
271Laimonas Laukys73
2818Natas Čižikovas72
296Arvistas Keras69
3031Marius Kurpė68
3119Aleksandras Ivanovas67
3222Indrė Senkutė65
338Aidas Kananavičius65
343Kamila Pałka-Bujkowska62

Šioje trasoje jau buvome pavasarį su Voverėmis, dalyvavome treniruotėje, kurioje susipažinome su danga. Treniruotė buvo ganėtinai svarbi, atsirinkome kokio perdavimo reduktorius tinka šiai trasai, supratau, kad “aikštelinis” – agresyvus suvedimas bus optimaliausias. Dėl to automobilis nuo pat pirmo dienos važiavimo buvo paruoštas idealiai – nereguliavome net padangų slėgio.

Pati trasa yra ganėtinai greita, reikalaujanti tikslaus ir agresyvaus pasistatymo, dėl ko, mano nuomone, yra labai smagu ne tik joje važiuoti, bet ir stebėti. Į kvalifikaciją važiavau po lengvo kontakto, teko reguliuoti suvedimą. Automobilis vis dar važiavo puikiai, nors ir padariau keletą klaidų, teisėjams mano važiavimai patiko – pavyko kvalifikuotis trečioje vietoje.

Važiuodamas į porinius norėjau tiesiog gerai pasiramstyti su kitais pilotais, kas šioje trasoje ir yra smagiausia. Neturėjau nei vienos “saugios” kovos, nes taip nebūtų buvę įdomu, spaudžiau visus kiek galėjau – šį kartą pavyko nenudegti, o kaip tik, su kiekviena kova įgavau vis daugiau pasitikėjimo automobiliu ir savimi.

Kadangi po šio etapo metinė įskaita dar labiau suartės ir nebus aiškaus nugalėtojo, Molėtais bus viską lemiantis etapas. Neplanuoju atleisti gazo, spausiu iš automobilio ir trasos viską ką galiu ir sieksiu pirmos vietos.

Oskaras Juodis
Deimantės Radzevičiūtės nuotr.

Sekėsi pusiau gerai, pusiau blogai. Blogumas tame, kad per abi treniruočių sesijas turėjau problemų su elektra automobilyje ir nepravažiavau nei vieno važiavimo. Matyt BMW buvo išsigandęs elektros kainų 😀 Paskui ta elektra išvis dingo, bet kažkaip ant antro kvalo važiavimo Kęstutis Kelpša surado problemą ir ją sutvarkė. Tai išvažiavau realiai be treniruočių.

Kvalifikacijoje gavau 76 taškus ir užėmiau 22 vietą, Top 32 nugalėjau I. Kringelį. Top 16 suvažiavau gerą leadą, o chase šoviau į duris, nes nu taip gavosi 😀 Važiavau maksimaliai, bandžiau savo ribas, tik nevisada viskas paeina su tom ribom 😉

Viskas ledas, be galo džiaugiuosi, rezultatas gerai, tik mašina galėjo nesugesti, visko būna gyvenime. Lauksiu Raganų katilo Rygoje!

Deimantė Radzevičiūtė

Apibendrinant dieną. Treniruotėse važiavosi puikiai, mašina valdosi nuostabiai. Bet labai prasti kvalifikaciniai važiavimai, tiek vienu, tiek antru važiavimu po nuleistą ratą už trasos. To pasekmė, 32 vieta. Ir porinis su kvalifikacijos lyderiu Žydrūnu Vilčinsku . Pergalė atiteko jam. Poriniuose suvažiavau geriausią savo lead run ir tikrai neblogą chase run. Bent kiek reabilitavausi po kvalifikacijos🙈😀

Indrė Senkutė
Ride It Out nuotr.

Baigėsi dar vienas drifto savaitgalis ir kitaip nei sezono pradžioje, galime pasidžiaugti kad technika atlaikė sklandžiai. Tikėjomės, kad Balstogės trasa bus šiek tiek greitesnė, tačiau per daug nusivilti tikrai neteko, na apart to kad visur reik laikyt “dugną”, kas pareikalavo daug padangų.

Sėkmingai įveikę kvalifikaciją startavom top32 kovose, kur Ignas susitiko su Šalkausku ir pridaręs klaidų “chase rune” savo kovas pabaigė. Komanda juokavo, kad jam yra “Šalkausko” sindromas, kadangi prieš jį pralaimim jau antrą kartą iš eilės 😂

Andriui poriniai važevimai sekėsi kiek geriau, top32 kovoje jis įveikė Benediktą Januška, o top 16 formate po įnirtingos kovos galėjo pasidžiaugti pergale prieš Vilių Laukį. Iškart po to mūsų prie starto jau laukė kvalifikacijos nugalėtojas Žydrūnas Vilčinskas. Pirmoju važiavimu nenusileidome ir sekdami puikia Žydrūno liniją išlikome šale visuose posūkiuose. Atrodo beliko pademonatruoti tokia pat švaria traektorija “leadinant” ir laukt teisėjo verdikto, tačiau Lapinskas nutarė prisiminti senus laikus, kada lakstydavo su matociklais ir savo mašina tiesiog pakėlė “vienke” išleisdamas vieną ratą už trasos, dėl ko galiausiai ir teko pralaimėti šią kovą.

Panašu, kad vienintelė pergalė kuria galėsime pasidžiaugti šiandien, bus “biedrionkos” žemos kainos. Dėkojame partneriams, draugams ir visai komandai už prisidėjimą prie šio starto, o išsmaiau, kaip visada aptarsime mūsų YouTube kanale. Iki susitikimo Moletuose!

Ride It Out

Poriniai:

Ups.
Tik registruoti vartotojai mato šį turinį. Registruokis ir žiūrėk!

Poriniuose visus maloniai nustebino gerai važiavęs telšiškis Tomas Malkauskas – jis kartu su Ž. Vilčinsku, A. Lapinsku, R. Šalkausku, A. Maciulevičiumis, E. Kinduriu, O. Juodžiu ir V. Čapliku pateko į finalą.

Top 4

Į Top 4 pateko Ž. Vilčinskas, T. Malkauskas, E. Kindurys ir O. Juodis. Tomas ir Oskaras pateko į finalą, o Žydrūnas (lead važiavime suklydo pasistatyme) su Eimantu kovojo dėl trečios vietos.

Finalai

Kovoje dėl trečios vietos pergalę šventė Ž. Vilčinskas, o didžiajame finale užvirė kova.

Lead važiavime O. Juodis išleido ratą ir teisėjai paskyrė OMT.

Pirmojo OMT metu, chase važiavime, Tomas gale paleido Oskarą, bet pastarasis savo kirto kampus. Teisėjai skiria dar vieną OMT.

Antrame OMT lead važiavime T. Malkauskas po pasistatymo važiuoja tiesiai ir pergalė atitenka O. Juodžiui.

2 comments
Parašykite komentarą
Ankstesnis straipsnis

J. Deane su Adam LZ šeria pievose

Kitas straipsnis
Carspottinglt

F1 ir driftas Vilniuje

Susiję straipsniai:

Tu grįžai!

Registruoti ir prisijungę vartotojai mato daugiau, tad skaityk toliau.

Prisijunk ir matyk daugiau

Esi registruotas vartotojas? Prisijunk.
Jei neturi vartotojo driftas.lt platformoje – ne bėda. Registruokis ir matyk daugiau!

Pamiršai slaptažodį? registruotis

Naršydami Driftas.lt puslapyje ir StatauSkersą el. parduotuvėje sutinkate, jog naudojame slapukus, kurie užtikrina sklandų apsipirkimą. Daugiau informacijos